80s LOGO BG2

Tillbaka med nya verk!

Har varit lite mycket på hjärnan under senaste tiden så det har inte blivit så mycket uppdateringar på hemsidan.
Men nu är jag tillbaka och har skapat nya verk.

Började under slutet av mig att skapa min födelsedagspresent till min lillasyster. Denna bild var på Daenerys Targaryen från TV-serien Game of Thrones som är en av hennes favoritserier.

 

Precis som mångar andra bilder jag skapat, så gjorde jag en egen bild i photoshop som jag sedan skrev ut och ritade av. Eftersom Daenerys kallas för "The Queen of Dragons", så ville jag göra någon bild av henne med hennes tre drakar.
Så det här är vad jag kom på att skapa. Nedan kan ni se det färdiga resultatet. Vill ni se bilden i större storlek, så är det bara att gå in på mitt galleri.

Började också att prova på en ny teknik, genom att använda en mix av kol och blyerts i en och samma bild. Som många säkert vet så glänser blyerts väldigt mycket i ljus och det gör att teckningen förlorar den levande känslan.

Jag valde då en bild som skulle bli perfekt om de svarta partierna skulle bli helt mattsvarta. Bilden jag valde var på Mark Knopfler med hans National Guitar Style O, där hans skjorta är i mattsvart med röda detaljer.

Det första jag gjorde var att kissa upp bilden försiktigt med blyerts, men såg till att inte komma åt med blyerts där kolen skulle vara, tex håret, pupillerna, detaljet på gitarren och skjortan.

När skissen var klar så började jag fylla i alla partier jag ville ha i färg(tänkte ha med den tekniken i teckningen också), samt att jag fyllde i alla svarta partier i mattsvart kol.

Här kan ni se hur bilden blev när den bara hade kol på alla svarta/mörka partier.

Kommentera gärna:

loading...
Ovanför kan ni se lite av processen när jag gjorde den här teckningen. Resten av teckningen var att mixa mellan kol och blyerts på skuggor och andra detaljer. Efter första gången jag hade lagt till kol så sprejade jag teckningen med fixativ för att kolen inte skulle smetas runt. Detta gjorde jag i omgångar varje gång jag la till mer kol och förstörde inte detaljerna.

Senaste inlägg

Senaste kommentarer