80s LOGO BG2

Oljemålningen är äntligen färdig! :D<3

Fortsatte med målningen i tisdags och började med att måla benen.
Jag hade dagen innan gjort klart hästens huvud och kroppen, men ville vänta ett tag så det skulle hinna torka lite innan jag fortsatte.

Efter ca två timmar så var jag klar med benen.
Det var ganska lätt att göra benen och hovskäggen samt att jag mixade färgen lite med linolja. Detta gjorde färgen lite tunnare och på så sätt blev den lättare att få fina toner och övergångar med.

Effekten av "sandmolnen" kring hovarna var väldigt lätta att skapa då jag mixade lite gyllenbrun färg med vit färg+linolja. Jag doppade sedan vanligt hushållspapper i blandningen,


Detta gjorde att jag fick en tunn ton färg att applicera kring benen som gav effekterna av "sandmoln". Detta+tränset, som ni ser är redan målat i bilden bredvid, tog mig ca en timme att göra.

Som jag nämnde i mitt förra inlägg, så skulle jag spara anen och svansen till sist, vilket var smidigast att göra när man håller på med realism.

Som ni kan se så använde jag ganska tjock, mörk färg kring de mörka partierna i manen.

Det sista jag gjorde var bara att mixa lite av den mörka färgen med mycket linolja och sedan fylla i de vita partierna för att få en glans i manen.
Ibland mixade jag in lite vitt om det behövdes, men det var inte så mycket mer.
Nedanför kan ni se det färdiga resultatet.

Hela bilden var klar på samma tisdag som jag som hela den här processen höll igång på, dvs att på bara ett par timmar så blev jag helt klar med både benen, tränset+manen och svansen.
Det har snart gått en vecka sedan jag var klar och den är nästan helt torkad så snart kan kunden komma och hämta målningen. :D

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer